Hoppa till sidans innehåll

Access


Accessbild.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Accessinformation

 

Allmänt

 På följande länkar hittar du uppdaterad information om accessläget i Bohuslän:

Det finns även generella förhållningsregler när du klättrar utomhus.
Läs gärna Svenska Klätterförbundets folder Klättring Utomhus, eller se deras accessfilm Bilar, Buller och Bajs.
I filmen får du också se många av Bohusläns vackra berg! :)

Vi har under de senaste åren haft ett flertal incidenter där markägare inte har uppskattat att vi som klättrare har vistas på deras mark. En stor anledning till detta är att det är fler som har upptäckt och besöker Bohusläns vackra berg. Vi har inom klubben försökt hjälpa till och minska problemen, dels genom information men också genom ett fortlöpande arbete där vi träffar och pratar med markägarna på de populära bergen. Om du vill vara med och hjälpa till så tveka inte att ta kontakt med accesskommittén:  This is a mailto link

 

Kursverksamhet

Om du bedriver kursverksamhet så har accesskommittén tagit fram ett dokument för vad man ska tänka på. Du hittar dokumentet här. En förkortad version följer nedan. 

För att förebygga accessproblem och hålla en god kontakt med markägare har BKK’s accesskommitté kontaktat markägarna på de mest populära kursbergen i Bohuslän. Syftet var att ta reda på hur respektive markägare förhåller sig till kurser och annan organiserad klätteraktivitet, och om/hur de vill bli kontaktade av arrangörer. Du som arrangerar kurser, prova-på klättring, guidning, klubbträffar eller annan organiserad klättring i Bohuslän bör tänka på följande: 

  • Grundregeln är att kommunicera med aktuell markägare inför organiserad klätterverksamhet.
  • En del markägare önskar dock inte att bli kontaktade inför varje tillfälle, se respektive berg nedan.
  • Du som arrangör är ansvarig för att se till att skräp inte lämnas vid klippan och att arrangemanget stör så lite som möjligt.
  • Om du har många arrangemang på en klippa så kan du med fördel uppmärksamma markägaren med en symbolisk present (chokladask, god dryck eller liknande) för att visa din uppskattning. Betalning till markägare förekommer dock inte, såvida inte markägaren drabbas ekonomisk av verksamheten. (Kommunicera med BKK accesskommitté om detta skulle vara aktuellt)

Om du har uppdaterad information eller vill lägga till berg i denna lista maila: This is a mailto link. Nedan kommer en lista av populära kursberg som innefattas av dokumentet

 

Uppdaterad: 17 AUG 2018 11:33 Skribent: Webmaster
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
Villa Bro, Mellberg 111
45494 Brastad

Besöksadress:
BRO BOULDER, Mellberg 111
45494 Brastad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info