Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

OM KLÄTTRINGEN


Med Bohuslän menas i klätterkretsar ofta det granitbälte som börjar vid Gullmarn och som löper norrut till Idefjorden. Området bjuder på fantastisk granit med naturligt säkrade spricklinjer i världsklass. Därutöver finns ett stort utbud av bouldring och sportklättring, och kalla vintrar även isklättring. Klubben har även inomhusväggar vid Bro Boulder i Brodalen och Rimnershallen i Uddevalla.

Klätterföraren över området "Klättring i Bohuslän" finns att köpa på Tempo i Brodalen. Där finns också ett utbud av krita, tejp, rep, karbiner och annan klätterutrustning som kan vara bra att ha.


Access

Var uppdaterad på accessläget när du klättrar utomhus, se fliken här intill.


Utveckling av nyturer, berg och boulderområden

Utvecklingen av nya berg, leder och boulderområden innebär ett stort ansvar. Markägaren ska ge sitt tillstånd och närboende bör tillfrågas. Djur- och naturskydd måste respekteras.

Kontakta access- och vid behov bultkommittén vid utvecklingen av nya berg, leder eller boulderområden. Klubben har idag ett väl fungerande samarbete med Länsstyrelsen och sköter sedan många år ett bergsfaddersystem där kontakt med markägare och närboende etableras.

Det är också viktigt att ta hänsyn till de naturligt säkrade spricklinjerna. Utgångspunkten är att deras karaktär och potential ska styra utvecklingen av berg och leder i Bohuslän. Det är dessa linjer som gör den bohuslänska klättringen så unik.

Läs våra riktlinjer i Bult och bergsutvecklingspolicy samt Guide bergsutveckling i fliken Om BKK/Dokument.


Klätterkurser

Det finns det flera auktoriserade klippklätterinstruktörer som håller kurser i Bohuslän. För mer information, se fliken Klätterkurser här intill.

.

Uppdaterad: 14 SEP 2018 16:12 Skribent: Webmaster

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
Villa Bro, Mellberg 111
45494 Brastad

Besöksadress:
BRO BOULDER, Mellberg 111
45494 Brastad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info