Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering Björkeberget

17 MAR 2019 12:53
På Björkberget sitter sen en tid en skylt om att klättring är förbjuden. Den är uppsatt av markägaren, som inte vill ha klättrare på sin mark när jakt pågår. Accesskommittén i Bohusläns Klätterklubb har kontakt med markägaren och försöker lösa frågan
  • Skapad: 17 MAR 2019 12:53

En markägare kan inte neka någon att beträda marker så länge man håller sig till allemansrätten, dvs. röra sig och vistas i naturen på ett hänsynsfullt vis. Samtidigt förbjuder jaktlagen att man avsiktligt stör pågående jakt eller villebråd. Tänk därför på att alltid visa hänsyn genom att hålla en extra låg profil på väg till och från, samt uppe på klippan och undvik klippan helt om ni ser att jakt pågår just då.


För parkering gäller vänsterkanten av grusvägen vid Skårve busshållplats vid det stora trädet. Tänk på att vägen används av lantbrukare med stora jordbruksmaskiner varför framkomligheten för dessa inte får blockeras. Den maximala parkeringskapaciteten här ligger på ungefär 4 bilar och om det är fullt åk någon annanstans och klättra under ett par timmar - det finns rikligt att välja på!


För information om jakt och allemansrätt, se t.ex: https://www.naturvardsverket.se/Var-
natur/Allemansratten/Det-har-galler/Jakt-och-fiske/

Skribent: Martin Wiklander
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Fredriksson, Bro-Fiskebäck 101
45495 Brastad

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info