Hoppa till sidans innehåll

Olovlig bultning på Vetteberget

02 AUG 2018 09:07
Det har utan klubbens, förstabestigarnas eller markägarens kännedom satts upp bultade ankare på Vetteberget. Accesskommittéen har i samråd med markägaren beslutat att plocka bort dem dem, då dessa bryter mot bultpolicyn och det rådande bult förbudet
  • Skapad: 02 AUG 2018 09:07

Det har utan klubbens, förstabestigarnas eller markägarens kännedom satts upp bultade ankare på Vetteberget, Vänsterväggen ovanför lederna "Knuten vänster näve" och "Camino de Los Pistoleros". Då dessa ankare bryter mot bultpolicyn, och dessutom då detta berg är belagt med bultförbud har accesskommittéen i samråd med markägaren beslutat att plocka bort dessa bultar.

Om man vill sätta upp ankare på redan etablerade leder ska det göras via klätterklubben så att det kan göras på ett sätt som inte riskerar accessen eller förstör. Vi har under de senaste åren haft flera incidenter där det har bultats utan samråd med klätterklubben vilket har lett till onödiga konflikter med markägare.

Vi vill också passa på att nämna att klubben arbetar aktivt med att sätta upp ankare på leder där det finns särskilda behov. Om man tycker att detta är en viktig fråga eller att det tar för lång tid så ber vi er att engagera er i klubbens arbete och hjälpa till.

Skribent: Martin Wiklander
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Fredriksson, Bro-Fiskebäck 101
45495 Brastad

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info