Hoppa till sidans innehåll

Styrelsens kommentar till förfrågan om bultning

16 SEP 2013 09:51
Klubben har fått en förfrågan angående bultning från Fredrik Lundqvist, som är nyinträdd medlem i klubben. Fredrik har varit tydlig från början med att hans önskemål om bultning av toppankare på Fedjan, Valboröset och Lassehaga är kopplade till den juniorklätterfestival han vill hålla nästa sommar.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2016 11:51

Fredriks förfrågan har också vidarebefordrats till en berörd förstabestigare och tyvärr har det skett en tråkig (och helt onödig) upptrappning i ordväxlingen mellan dem vilket gjorde att BKK´s ordförande Jonatan Rask igår ringde till Fredrik. Det var ett bra samtal där ordförande dock förklarade att Fredriks förfrågan på alla punkter är i strid med klubbens rådande bultpolicy. Vi utväxlade en del konstruktiva tankar om kommersiell klättring i övrigt. Under samtalet uppmanade jag Fredrik att inte fortsätta konversationen med den berörde förstabestigaren då styrelsen ju jobbar på saken.

 

Styrelsen i Bohusläns Klätterklubb vill dock förtydliga att klubben inte har något som helst att göra med den personens uttalanden, det är en privatperson som agerar. Vi tycker att språkbruket är helt oförenligt med det klimat vi vill ska råda i diskussionen om bultning i vårt område.

 

För kännedom så har Hanna och Petter Restorp bjudit hem Fredrik till sig ikväll (16/9) där de både som representanter för BKK och som kommersiellt arbetande med klättring i området kommer att presentera etiken i området, klubbens bultpolicy m.m. och ge sina vinklar på hur man kan jobba kommersiellt med klättringen.

Skribent: Jonatan Rask

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Fredriksson, Bro-Fiskebäck 101
45495 Brastad

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info