Hoppa till sidans innehåll

Rapport från årsmötet

15 MAR 2012 10:42
Söndagen den 11 mars höll BKK årsmöte i Rimnershallen. Mötet varade från 17.00-21.15 och drygt tjugo medlemmar dök upp. Årsmöteshandlingarna kommer publiceras i sin helhet i dokumentarkivet på hemsidan under dagen men här följer ett kort utdrag av de ärenden som behandlades.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2013 14:03

En del utskiftningar skedde i klubbens styrelse och de olika kommittéer, mer information om detta finns här på hemsidan under fliken "Kontakt".

Innan årsmötet hade inkommit fyra motioner, i dessa beslutades på följande sätt.

Motion 1 omkring att inte sätta upp bultarna på Electric Avenue: Bifall

 

När det gäller frågan omkring Electric Avenue har ordförande i BKK, Jonatan Rask, efter årsmötet varit i kontakt med förste bestigaren Henrik Bolander och denne säger att han tycker det är synd att klubben beslutat att bultarna inte ska sättas upp igen men att han också respekterar klubbens beslut.

 

Motion 2 om att bulta upp tre toppankare på Branta väggen på Hallinden: Avslag

Motion 3 om att utrusta "Den femte ryttaren" med ytterligare en bult: Bifall, dock med ändring av ordalydelsen.

Motion 4 om tillägg till bultpolicyn med en formulering om klubben som havande ett huvudansvar för eventuella ändringar på leder, dock i samråd med förstebestigaren: Bifall, dock med ändring av ordalydelsen.

 

Under punkten "Övrigt" togs frågan om stentäkt vid Skälefjäll upp. Länsstyrelsen har slagit fast att täkten antagligen kommer innebära "betydande miljöpåverkan" i området. Årsmötet beslutade att fortsätta arbetet för att säkra accessen till klippan. I ett yttrande från Geopro AB som sköter den geotekniska utredningen slås det fast att täkten inte kommer innebära risk för sprickbildningar på själva klippan. 

 

En andra punkt som togs upp under övrigt handlade om ett eventuellt utlåtande omkring bultkapningen. Årsmötet enades om att säga att om bultkapningen på Electric Avenue var ett försök på att väcka debatt så är detta helt fel väg att gå. Önskar man att komma med inlägg i debatten omkring eventuella ändringar på leder så ska detta ske på föreningsdemokratisk väg.

Skribent: Jonatan Rask

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Fredriksson, Bro-Fiskebäck 101
45495 Brastad

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info