Hoppa till sidans innehåll

HEM

Vårhälsningar från Accesskommittén

03 MAR 2019 14:24
Nu är våren här och förhållandena för klippklättring börjar komma igång. Samma sak gäller i naturen, där fåglar och andra djur har sin mest aktiva och känsliga period när det gäller deras fortplantning. Glöm inte bort att kolla accessdatabase
  • Skapad: 03 MAR 2019 14:24

Nu är våren här och förhållandena för klippklättring börjar komma igång. Samma sak gäller i naturen, där fåglar och andra djur har sin mest aktiva och känsliga period när det gäller deras fortplantning.

 Tänk på att alltid kolla upp vad som gäller på klippan du vill besöka, både vad gäller natur och parkering och annat för att inte störa närboende. Gå in på accessdatabasen: http://access.bergsport.se/ och sök upp det område eller klubb du vill ha information om.

 Framförallt vill vi påpeka att Ulorna, Vinternberget, Träleberget, Skyggeberg i Sotenäs och Bodeland numera omfattas av frivilligt klätterstopp på grund av störningskänsligt växt- och djurliv. Klättra inte här under perioden 1 mars - 15 juli.

 Kvarneberget omfattas nu också av fågelskyddsområde efter beslut av Mark- och miljödomstolen. Där är klättring förbjuden 15 februari till 31 juli. Se accessdatabasen för uppdaterad information.

 Tänk också på att alla vilda fåglar, fladdermöss och kräldjur är fridlysta i Sverige. Det är därför enligt lag förbjudet att störa eller förstöra t.ex. bon, fortplantningsområden och viloplatser för dessa. Var observant vid klippan och undvik att störa djur och växter extra noga under deras känsligaste period.

 Om du stöter på häckande fågel eller andra accessrelaterade problem, vänligen hör av dig till accesskommittén på: This is a mailto link

 Vi önskar alla en härlig klättersäsong i den vackra bohuslänska naturen!/ Accesskommittén"

 Hör av dig om du undrar nåt eller säg gärna till när du lagt upp det!

 Vi hörs

Skribent: Martin Wiklander
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Mattias Hallsten, Doktor Heymans gata 3 lgh 1104
41322 Göteborg

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info