Hoppa till sidans innehåll

HEM

Uppdatering accessinfo Smålinden, Hallinden och Hallindens klack

24 MAR 2016 10:34
Då det har bultats på Smålinden utan markägarens samtycke, vill han nu att bultarna tas bort av de personer som satt dem. Till dess att bultarna är borttagna råder klätterförbud på Smålinden, Hallinden och Hallindens Klack.


  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:24

De fösta lederna på Smålinden klättrades 1997. Nuvarande markägare köpte marken vid Hallinden 2008 utan att känna till klättringens omfattning. 2011 klättrades flera nya leder på Smålinden. Visserligen togs då kontakt med markägaren, men utan fullständig information om utvecklingens omfattning och betydligt fler bultar sattes än vad som var sagt.

Markägarens reaktion är förståelig för alla på vars marker klättring bedrivs, oavsett om det är bouldering, trad- eller sportklättring. Framtida klätteraktivitet på hans marker ska vara transparent och hänsynstagande till den verksamhet han bedriver avseende jakt, rekreation, jord- och skogsbruk.

Det första steget i denna process är att markägarens krav på avbultning tillmötesgås. Förhoppningen är att klättringen därefter kan återupptas på Hallinden och Hallindens Klack.

Skribent: Markus Sköldstam, ordförande i Bohusläns Klätterklubb

Skribent: Jonatan Rask

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Mattias Hallsten, Doktor Heymans gata 3 lgh 1104
41322 Göteborg

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info