Hoppa till sidans innehåll

HEM

Tänkvärt kring access...

02 NOV 2018 16:25
Läs gärna igenom och tänk över detta i höstmörkret...
  • Uppdaterad: 02 NOV 2018 16:25

Det har kommit till styrelsens och accesskommiténs kännedom att det under hösten varit munhuggeri och tjafs mellan klättrare som borstat och markägare. Detta har senare lyfts upp till kommunnivå vilket framställer klättrare och klubben i dålig dager. 

Vi vill trycka på vikten av att man som klättrare, liksom alla andra, måste förstå allemansrätten. Vad den ger för rättigheter men också vilka skyldigheter den innebär. Att kontakta markägaren innan man börjar rensa på ett nytt berg är en självklarhet och förebygger problem. Problem som i förlängningen kan drabba alla klättrare, då vi alla är beroende av markägarnas goda vilja och en god relation till dem.

Så, innan ni börjar rensa; lyft luren till markägaren! Berätta vad ni kommer göra. Fråga om de vet om det finns något störningskänsligt djurliv. Om det nu behöver rensas lite sly, fråga om det är ok! Diskutera eventuella gångväg till och från klippan. Hur och var kan man parkera. 

Om markägaren eller närboende kommer och undrar vad ni håller på med försök att hålla en trevlig ton. Om nu markägare eller boende har en otrevlig ton så besvara detta med att vara trevliga tillbaka. Markägare har generellt inget mot att vi klättrar på deras berg men de vill, med all rätt, veta vad som händer på deras mark.

Ha det mysigt i höstmörkret! 

Hälsningar

Styrelsen och Accesskommittéen BKK

Skribent: Ida Fredriksson
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Mattias Hallsten, Doktor Heymans gata 3 lgh 1104
41322 Göteborg

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info