Hoppa till sidans innehåll

HEM

Henrik Bolander kommenterar de avsågade bultarna

29 SEP 2011 12:45
Henrik Bolander som är Electric Avenues ledmakare kommenterar händelsen på 8a. Han överlåter till BKK att besluta om vad som skall göras och hoppas på ett demokratiskt beslut
  • Uppdaterad: 28 AUG 2013 14:03

"När jag bultade EA 1996 så utgick jag från den klätter- och bultetik som rådde då. Leden har sedan dess fått ett antal bestigningar och den är definitivt en av klassikerna på Skälefjäll. När det debatterades om man borde göra om den från en mixtur till en ren kiltur förra året sedan så tyckte majoriteten att bultarna skulle sitta kvar, (8a forum 2010).

Jag talade också med några av dom som hade gjort leden eller som jobbade på den och de flesta tyckte att bultarna skulle sitta kvar. Det är därför tråkigt att att någon väljer att gå emot majoriteten av klättrare och agerar på egen hand utan att först väcka frågan på nytt.

Bohusläns Klätterklubb kontaktade mig i förra veckan och de förklarade att de tycker att det är oacceptabelt att någon går ut och sågar bort bultar på redan etablerade turer. Nu avvaktar jag och låter de fatta ett beslut och hoppas vi alla på ett demokratiskt sätt kan enas i frågan."

Skribent: Elisabet Nathén & 8a

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Mattias Hallsten, Doktor Heymans gata 3 lgh 1104
41322 Göteborg

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info