Hoppa till sidans innehåll

Kursverksamhet

29 APR 2019 20:47
Det har gjorts lite förändringar gällanden kursverksamhet på några av bergen i Bohuslän. Fram för allt är det Galgeberget och Trellebystrands camping
  • Uppdaterad: 29 APR 2019 20:47

Populära kursberg i Bohuslän


För att förebygga accessproblem och hålla en god kontakt med markägare har BKK’s accesskommitté kontaktat markägarna på de mest populära kursbergen i Bohuslän. Syftet var att ta reda på hur respektive markägare förhåller sig till kurser och annan organiserad klätteraktivitet, och om/hur de vill bli kontaktade av arrangörer.


Du som arrangerar kurser, prova-på klättring, guidning, klubbträffar eller annan organiserad klättring i Bohuslän bör tänka på följande:

  • Grundregeln är att kommunicera med aktuell markägare inför organiserad klätterverksamhet.
  • En del markägare önskar dock inte att bli kontaktade inför varje tillfälle, se respektive berg nedan.
  • Du som arrangör är ansvarig för att se till deltagarna följer allemansrätten, exempelvis att skräp inte lämnas vid klippan och att arrangemanget stör så lite som möjligt.
  • Om du har mycket arrangemang på en klippa så kan du med fördel uppmärksamma markägaren med en symbolisk present (chokladask, whiskey eller liknande) för att visa din uppskattning. Betalning till markägare förekommer dock inte, såvida inte markägaren drabbas ekonomisk av verksamheten. (Kommunicera med BKK om detta skulle vara aktuellt)

Detta är ett levande dokument som skapades sommaren 2018. Om du har uppdaterad information eller vill lägga till berg i denna lista maila: This is a mailto link. Klicka på någon av bergen för hämta dokumentet.

Brappersberget (Lyse kyrka)

Rågårdsdal
Galgeberget
Nordens Arg
Ävja
Trellebystrands camping

Skribent: Martin Wiklander
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Fredriksson, Bro-Fiskebäck 101
45495 Brastad

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info