Hoppa till sidans innehåll

Bultarna på Electric Avenue bortplockade

27 SEP 2011 15:22
Någon har plockat bort bultarna från Electric Avenue på Skälefjäll. Bohusläns
klätterklubb anser att detta är helt oacceptabelt då varken klubben
eller förstabestigaren har blivit kontaktad. Att enskilda klättrare handlar i egen sak försvårar klubbens arbete med demokrati, access, underhåll och utveckling av
klättring i Bohuslän!

Klubben kommer nu att diskutera händelsen och besluta om Electric Avenue ska bultas igen.
  • Skapad: 27 SEP 2011 15:22

HISTORIK

Bohusläns klätterklubb har nyligen arbetat fram en uppdaterad version av klubbens bultpolicy som beskriver vad klubben och dess medlemmar vill ha för en utveckling och bevarande av klipporna i Bohuslän-området. Policyn är en samlad syn på hur vi ska sköta klipporna.

Klubben har i juni i år även bjudit in andra flitiga besökare och närliggande klubbar för diskussion och spridande av sin syn. En punkt som har diskuterats vid dessa möten är hur klubben och dess medlemmar ska förhålla sig till avvikelser från policyn. Detta är någonting som kan beslutas om först efter ett möte där medlemmarna kan förmedla sina olika synpunkter och beslut kan klubbas igenom.

 

Förslag på framtida åtgärder från Bohusläns Klätterklubbs Bultkommitté är att:

 

  1. Dokumentera och kommentera avvikelser från bultpolicyn.
  2. Kontakta förstabestigaren och/eller den person som har satt upp bultarna och föra en diskussion med honom/henne. Kanske är han/hon villig att plocka ner bultarna själv eller låta klubben göra det.
  3. Om personen inte vill att bultarna ska tas bort kommer personen i samband med leden föras fram som ett exempel på agerande som strider mot vad resten av klättrarna i Bohuslän vill med klipporna.
  4. Vidare åtgärder diskuteras.

 

Bultar på gamla etablerade leder som Electric Avenue blir en lite annan fråga och bör behandlas från fall till fall. Klubben hade gärna sett att den blivit kontaktad innan bultarna tagits bort för att kunnat ha möjligheten att kontakta berörda och behandla frågan i ett större forum.

Länk till Bultpolicyn

Skribent: BKK-styrelsen

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Fredriksson, Bro-Fiskebäck 101
45495 Brastad

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info