Hoppa till sidans innehåll

BKK projekt!!

29 AUG 2011 17:20
Styrelsen efterlyser medlemmar som vill påverka och engagera sig i två aktuella projekt. Det ena projektet gäller ny förare för Bohuslän 2012 och det andra Internationell klätterträff i Bohuslän 2012.
  • Skapad: 29 AUG 2011 17:20

Projekt: Ny förare för Bohuslän 2012!


Sen ett tag tillbaka har Bohusläns klätterförare från 2002 sålt slut. Nu pågår arbetet med att ta fram en uppdaterad upplaga. Arbetet kommer även denna gång genomföras tillsammans med Upplevelsebolaget. 

Nu efterlyser vi medlemmar som har tid att ingå i en arbetsgrupp på 4-5personer. Som deltagare kommer du att rita skisser på klippor samt göra led- och vägbeskrivningar. Skisser och texter kommer att arbetas fram individuellt för att sedan tas upp i arbetsgruppen. Arbetsgruppen leds av Joakim Hermansson, som kommer redigera och sätta samman materialet till en bok. Arbetet är intensivt och kommer innebära möten varannan vecka i Uddevalla.

I uppdraget ligger även att ta fram markägaravtal för aktuella klippor. Det kan bli så att en person fokuserar mer på markägaravtal medan andra ritar i större utsträckning, beroende på vilka intresseanmälningar som kommer in.

Vad krävs av dig?

-        Att du har tid att arbeta självständigt samt att delta på arbetsguppens möten

-        Att du har datorvana, gärna erfarenhet av ritprogram

-        Att du kan/är intresserad av att formulera dig tydligt i text

-        Tillgång till dator och uppkoppling

-        Har god kännedom om klättringen i Bohuslän

-        Att du är strukturerad och fungerar bra i grupp

-        Är intresserad av att ta kontakt med markägare och förankra arbetet med föraren.

Vad får du?

Utöver hedern att ha varit med och tagit fram en efterlängtad förare och erfarenheten kommer deltagarna i arbetsgruppen få ersättning för kostnader direkt kopplat till arbetet med föraren. Det kommer även utgå symbolisk ekonomisk ersättning till deltagarna i arbetsgruppen.

 

Arbetet beräknas starta så fort som möjligt och preliminär sluttid är maj 2012

Sista dagen för att anmäla intresse: 14 september 2011

För att anmäla intresse eller ställa frågor, kontakta:

Jonatan Rask, This is a mailto link, 0760-396249

Disa Hansson, This is a mailto link, 0733-358529

 

Projekt: Internationell klätterträff i Bohuslän 2012

 

Svenska klätterförbundets accesskommitté har genom Emma Asplind tagit kontakt med BKK:s styrelse rörande arrangemang av en internationell klätterträff i Bohuslän i augusti 2012. Tanken är att bjuda in ett femtiotal klättrare från Europa och bjuda dem klättring, guidning och föreläsningar/seminarier under en veckas tid. Utöver deltagarna kommer funktionärer och guider att delta.

 

Det finns en arbetsgrupp där det behövs en representant för BKK. Styrelsen efterlyser en eller ett par medlemmar från klubben som kan representera klubben och vara med och driva projektet framåt, samt hålla kontakt med styrelsen kring hur arbetet fortlöper.

 

Som medlem i arbetsgruppen kommer du att tillsammans med Emma Asplind, Christoffer Urby, Jonas Pålsson samt eventuellt deltagare från kringliggande klubbar, ta fram underlag inför denna träff. Nyckelord för satsningen är hållbar utveckling, klättring som resurs och turism. Planerna är lösa än så länge och det finns stora möjligheter att vara med och påverka utformningen av den internationella klätterträffen. På sikt hoppas arbetsgruppen på att få medel till en projektledare som kan driva de administrativa delarna.

 

BKK:s styrelse har ställt sig positiva till en internationell träff nästa sommar. Nu hoppas vi att det finns någon eller några medlemmar som är intresserade av att ingå i detta arbete.

 

Kontakta:

Jonatan Rask rask, This is a mailto link, 0760-396249

 

 

 

Skribent: Disa Hansson

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Fredriksson, Bro-Fiskebäck 101
45495 Brastad

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info