Hoppa till sidans innehåll

Angående kapningen av bultar i Lilla Långevik

12 JUN 2014 20:57
I tisdags kväll fick vi i styrelsen till oss att det kapats ett antal bultar på klippan Lilla Långevik i Lysekil. På onsdagen samlades styrelsen för att diskutera situationen.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2016 11:51

Från styrelsens sida vill vi understryka att vi starkt tar avstånd från handlingen som vi uppfattar som egoistisk och destruktiv. Om det skulle visa sig att personerna i fråga är BKK-medlemmar, så har vi i styrelsen diskuterat uteslutning som en möjlig åtgärd. Detta eftersom agerandet helt strider mot klubbens demokratiska principer och även kan skada klubbens trovärdighet som en samtalspartner vid bergsutveckling i Bohuslän. Jonatan Rask har under torsdagen fått kontakt med den person som av vissa pekats ut som den som kapat bultarna och personen i fråga säger att denne tagit bort sex bultar men inte vet vem som kapat resterande bultar.

 

Telefonkontakt har tagits med Jacob Sternius, ordförande i SKFs styrelse, Fredrik Lundqvist, Carl Dahlqvist, ordförande i Friluftsfrämjandet i Lysekil och anställda på Lysekils kommun. Lysekils kommun ser positivt på ett möte där de olika parterna kan träffas och diskutera den uppkomna situationen. I skrivande stund kan vi inte redovisa direkta åtgärder men vi kommer att fortsätta informera löpande här på hemsidan om hur händelsen hanteras av klubben.

Skribent: Jonatan Rask

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
c/o Fredriksson, Bro-Fiskebäck 101
45495 Brastad

Besöksadress:
RIMNERSHALLEN, Rimnersgatan 13
45152 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info