Hoppa till sidans innehåll

HEM

Vad kan jag göra för accessen?

14 AUG 2020 19:44
Många klättrare söker sig även i år till Bohuslän vilket gör accessfrågorna mycket aktuella. Vi klättrare delar Bohuslän med många andra turister och inte minst med alla de människor som bor och jobbar permanent i området.
  • Skapad: 14 AUG 2020 19:44

Med flera tusen klättrare som besöker Bohuslän varje år blir accessläget känsligt och det är inte självklart att vi i framtiden ska få klättra var vi vill! Vad kan du då göra för accessen i Bohuslän? Jo, tänk speciellt på det här:

 

  • Avstå från att utnyttja allemansrätten för att exempelvis campa eller elda nära klätterklippor eller badplatser. Använd istället de klättercampingar som finns, eller tälta i skogen långt ifrån klätterklippor och hus.
  • Avstå från att bo i din bil vid klätterklippor och badplatser (exempelvis Vrångebäck och Rågårdsdal). Använd campingar eller använd ställplatser långt från bebyggelse eller populära badplatser.
  • Skaffa dig alltid uppdaterad information om accessläget genom accessdatabasen http://access.bergsport.se/ och genom att läsa på eventuella skyltar vid bergen.
  • Var noga med att parkera klokt, inte skräpa ned (toappaper!) och att hålla låg profil. Tänk på: BILAR, BAJS och BULLER.
  • Samåk till klipporna! Parkeringarna blir fulla om alla kör med egen (bo)bil.
Skribent: Martin Wiklander
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
Villa Bro, Mellberg 111
45494 Brastad

Besöksadress:
BRO BOULDER, Mellberg 111
45494 Brastad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info