Hoppa till sidans innehåll

HEM

Jakt och access - klättra rätt

26 AUG 2022 09:43
Uppdatera dig kring vett och etikett i och med jaktsäsongen.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2022 09:43

Vildsvin

När hösten står inför dörren är det inte bara vi klättrare som är laddade utan även jägare och deras bössor.

VildsvinsJAKT bedrivs året om och oftast nattetid. Den 16 augusti började även jakten på råbock och från 1 september utökas den till fler arter.

Markägaren till Granitgrottan vill att vi avstår från klättring där nu när det är jakt. Vid övriga klippor, och speciellt vid Hallindens klippor (inklusive Hallindens klack-ar), gäller det att vara extra uppmärksamma och välja en annan klippa om det är skyltat för jakt och/eller jägare sitter på pass nära anmarschen eller klippan.

ÄLGJAKTEN pågår från 8/10. UNDVIK DÅ HALLINDENS KLIPPOR helt och andra klippor där det är skyltat att jakt pågår eller ni ser jägare. Vi uppdaterar er löpande om vi känner till klippor där jakt planeras eller pågår. Hör av dig här eller maila om du noterar detsamma!

Läs mer om rättigheter och skyldigheter på: https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/allemansratten/aktiviteter/jakt-och-fiske/

Dessutom kommer det att börja AVVERKAS SKOG VID HALLINDEN inom kort. Det är inte lämpligt att klättra när maskinerna är igång så välj en annan klippa då. Sedan kommer det ju även att planteras ny skog där och då får man se till att vara väldigt varsam med de små granplantorna.

Mvh
Accesskommittén

Skribent: Annie Svensson
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
Villa Bro, Mellberg 111
45494 Brastad

Besöksadress:
BRO BOULDER, Mellberg 111
45494 Brastad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info