Hoppa till sidans innehåll

HEM

Årsmöte: Ny bergutvecklingspolicy

17 FEB 2022 23:28
[Reviderade dokument 2022-03-02] På årsmötet 13 mars kommer styrelsen lägga fram en proposition för accesskommitténs förslag på ny bergutvecklingspolicy.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2022 23:28

Access är ett område som blir allt hetare allteftersom klättringen utvecklas och ökar. Dessvärre är detta högaktuellt för klättringen här i Bohuslän. Myndighetskraven höjs och ibland även uppmärksamheten från markägarna och detta ställer allt högre krav på de som utvecklar nya områden liksom alla oss klättrare. Det är viktigt att vi alla är medvetna om vad som gäller, och särskilt viktigt är det att bergsutvecklarna har koll och följer regelverket.

Styrelsen välkomnar därför förslaget nedan från vår Accesskommitté som kommer att stötta och förstärka accessarbetet framöver.
Dokumenten nedan har skickats på ”remiss” till styrelsen samt ett flertal aktiva Bohus-bergsutvecklare och återkopplingen har beaktats i de slutgiltliga dokumenten.
Förslaget läggs fram som en proposition från styrelsen till årsmötet och kommer där att antas eller förkastas i sin helhet.

Propositionen lyder:

Accesskommittén har kommit in med ett förslag till förändring av BKK:s bergsutvecklingspolicy. Ändringen grundar sig på att Naturvårdsverket sedan ett tag rekommenderar en lägre tröskel för att samråda med länsstyrelsen än vad klubbens policy tidigare förespråkat.

Nuvarande policy ligger på BKKs hemsida (bohuskk.se/OmBKK/Dokument, BKK bultpolicy rev. 2016.03.20)

Styrelsen föreslår att:

Skribent: Ola Embreus
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på facebook

 

          Bohusstugan

Följ oss på instagram

 

BOHUSLANSKLATTERKLUBB

Postadress:
Bohusläns KK - Klättring
Villa Bro, Mellberg 111
45494 Brastad

Besöksadress:
BRO BOULDER, Mellberg 111
45494 Brastad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info