Klubbresedagbok

Nissedal år 2016

Första dagen åkte vi bil, mycket bil. Inget speciellt hände förutom att jag försökte gå Ellen på nerverna för att ha någon form av underhållning. Sen blev jag åksjuk och valde att bli osocial och lyssna på musik resten av turen. Man förstod snabbt när man var i det norska fjällområdet för om du var på väg att somna så fanns det risk för en bruten nacke pga. de dåliga vägarna (j***a bergodalbana). Sen när vi var nästan framme gick Ellen och satte sig på en ko.

Andra dagen var det dags att klättra och vi delade upp oss i lag där jag hamnade med trämannen och strumpan AKA Daniel och Josefin. Vi började klättra uppåt och märkte snabbt att det skulle bli mycket sva-klättring och fantastiska solbrännor. Jag personligen tyckte att det gick riktigt snabbt att ta sig uppåt nu i efterhand och i stunden var det svårt att tro att man var så högt upp. Att se utsikten var som att se ett fotografi och jag förväntade av mig själv att få höjdskräck med de faktum att vi var högt upp gick liksom inte igenom (om någon förstår vad jag menar).

Det var också två hinkar som kom studsandes ner för berget efter att ett lag med noobs inte kunde håll i sina grejer och fick be laget efter dem att dela med sig av sina reserver, jobbigt läge. Det största samtalsämnet vi i de olika lagen hade var om vad vi skulle göra om vi blev bajsnödiga när vi var på väg upp, en påse? Ropa sten? Vem vet.

Tredje dagen skulle vi klättra en led som hette sternschnuppe (det betyder inte sjärnsnoppen, det är tyska för stjärntoppen) din snuskpelle. Vilket gick sisådär eftersom en annan led korsade den och vi blev helt bortkomna. Tillslut efter lite knicks och krångel hissade vi ner oss på en rostig bult som vi hittade och kom ner levande så jag klagar inte. Vi gick och bouldrade/latade oss på mattorna efteråt för att få ut någonting av dagen.

Efter det fick jag och Ellen bevittna en fantastisk uppvisning av lite smått fulla piff och puff göra kullerbyttor och jag fick också äran att göra lite yoga med dem.

Fjärde dagen blev det en sista tur till toppen vilket gick superbra förutom att jag brände mitt ena lår vilket gjorde att det lös som ett stoppljus, jag lovar om jag hade haft shorts efter det så hade inte bilarna stoppat pga. mina snygga ben. På toppen när vi väntade in de andra gick dock solen i moln och vi fick kura ihop oss som små kåldolmar för att inte frysa. Promenaden nerför blev lika jävlig som förra gången men jag tänkte inte fira mig ner eftersom den delen låg i skuggan. På vägen ner gick jag och Ingeborg och farsinerades över hur svullna våra händer hade blivit efter den sista turen.

Sedan åkte vi hemåt på en liten färja för att vägen var avstängd och än en gång sov inte i bilen om du inte vill bryta nacken.

Hanna Stranding E

Uppdaterad: 2016-10-08 19:04